Искам да кажа на deny51 , че работя дълги години и с колеги със средно икон.образование.Ами това са може би едни от най-подготвените хора в професията. Особено сега при толкова много ВУЗ-ове които  бълват кадри - икономисти без  качествена подготовка.Така ,че всичко е до човека .
А за този сайт - и аз много го харесах като визия и информация и още повече ,че тук разговаряме хора в една общоност и с общи интереси и проблеми! :))
(изв. се за по-предното си писане - явно от бързане комп. ми е изял много букви...)
Само да поясня -  не ,че е толкова важно в конкретния случай ,но аз съм с висше образование и имам две допълнителни квалификации в друга сфера. Работя като Финансов Директор на голяма фирма ,но и имам голям опит като Главен счетоводител. Затова - открито изказвам мнението си - ч съм протв това БЕЗМИСЛИЕ. Това начинание - няма да повиши финансовя имидж на България , а ще има обратен ефект за много клеги и фирми.
Тогава дали са необходими - ВУЗ- овете които обучават и дипломират нашите вишисти - финансисти? Дано се прояви разум и Министъра на финансите като последна институция - НЕ ПОДПИШЕ ПОДОБНА ПРОМЯНА В ЗАКОНА!
Абсолютно подкрепям всички колеги които са против тази безмислена идея ,продиктувана от лични интереси на група одитори ,лобисти.Тези хора просто си нямат представа  какво е минало през всичките тези години на преход през главите на колегите - счетоводители - особено тези с по-голям стаж като мен. Както във всяка професия така и в нашата има хора с различни възможности ,знания ,подготовка ,но това не означава ,че трябва да се тръгне към лицензиране. Тогава какво да ги правим дипломите си ,квалификациите и др.придобити документи ,знания и опит - като няма да ни служат за нищо? Кой ще ни възстанови времето ,нервите ,търпението ,а някъде и униженията които сме преглъщали през тези години ,когато се е налагало да спорим ,съдим , доказваме своята работа ,позиция и прочие ? Още повече тази деректива не засяга тези въпроси.Защо уважаемите господа се опитват да ни манипулират и да използват предтекста на въпросната деректива за да прекарат едно нецелесъобразно предложение и всекидневно да оказват натиск в МФ ,пишейки писма ,инициирайки срещи и форуми за да тръбят КАК ЩЕ ПРОМЕНЯТ ФИНАНСОВИЯ РЕЙТИНГ на държавата!ПЪЛНА ПАРОДИЯ - и пак и пак и пак....лъжи.
Не са ли доволни от това което имат или искат и още и още и още ... да контролирт ВСИЧКО -САМО ТЕ!-ДОКОГА???
Ако изобщо си струва да има някакъв по особен финансов контрол - нека той да бъде само за публични дружества ,тези които са и на борсите и на тези с особено голвисок държавен интерес.